For medlemmer af Danske M&A Rådgivere gælder:

 
 

Etiske retningslinjer

Danske M&A Rådgivere har opstillet en række etiske retningslinjer, som alle tilknyttede Rådgivere via tilknytningen har forpligtet sig til at efterleve.

Grundlæggende skal Rådgiveren udvise en adfærd, der stemmer med god rådgiverskik, samt sikre at have indsigt i og forståelse for de etiske reglers betydning og leve op til disse regler.

Nærmere beskrevet omkring god rådgiverskik i følgende:

§1 Rådgiverens opgave er at fremme handel med virksomheder, andele af virksomheder, afgrænsede aktiver i en virksomhed samt finansieringsmuligheder og kapitalfrembringelse.

§2 Rådgiveren har tavshedspligt og skal behandle alle oplysninger fortroligt, som han i sit virke bliver bekendt med.

§3 Rådgiveren skal opfylde gældende og aktuelle GDPR-regler og lovgivning om fortrolighed og tavshedspligt. Herunder ved afsluttende sager, at disse – såvel på print som elektronisk – bortskaffes i henhold til gældende regler.

§4 Rådgiveren skal være tilknyttet et aktivt CVR-nr., og virksomhedens navn skal være egnet til entydigt og konkret at identificere den pågældende rådgivers tilknyttede virksomhed.

§5 Rådgiveren må ikke starte en sag uden en gensidigt underskrevet aftale.

§6 Rådgiveren skal i forbindelse med indgåelsen af aftalen på klar, entydig og transparent måde oplyse kunden om de vigtigste elementer i den påregnede bistand samt på forhånd orientere om honorar og omkostninger ekskl. eventuelle omkostninger til tredjemand, f.eks. advokat/revisor. Og sikre, at kunden har forstået aftalens indhold, omfang og varighed.

§7 Rådgiveren må ikke ophøre med at udføre en sag på en sådan måde og under sådanne omstændigheder, at kunden hindres i muligheden for rettidigt og uden skadevirkning at søge anden bistand. Dog med forbehold for retten til eventuelt succeshonorar og efterfølgende periode, som beskrevet i aftalen gældende for de købeemner, som rådgiveren i perioden måtte have bearbejdet.

§8 Rådgiveren har ved aftaleophør på en sag forpligtelse til at videregive nødvendige oplysninger, således at kunden har mulighed for rettidigt og uden skadevirkning at søge anden bistand.

§9 Rådgiveren skal behandle alle sager med rettidig omhu, åbenhed og i henhold til aftalens konditioner samt i passende omfang holde kunden underrettet om sagens forløb.

§10 Rådgiveren er kundens uafhængige rådgiver og må ikke virke som rådgiver eller rådgive for flere parter i samme sag. Ved modtagelsen af enhver ny sag skal Rådgiveren i rimeligt omfang sikre sig mod eventuelle interessekonflikter i relation til sagen. I tilfælde af interessekonflikt må Rådgiveren dog gerne henvise andre til sagen uden at modtage betalte ydelser.

§11 Rådgiveren skal have udvist erfaring med gennemførte virksomhedstransaktioner og fortsat løbende være aktiv på mindre som større årlige transaktioner.

Hvis de etiske retningslinjer bliver overtrådt af et eller flere medlemmer, vil vedkommende medlem(mer) blive indkaldt til forklaring for den siddende bestyrelse. Herefter vil der blive taget stilling til, om man bør ekskludere vedkommende fra Foreningen.